Historik

35-års jubileum

Firades lördagen den 20 nov 2010 på Margretetorps Gästgivaregård. Det serverades ett digert smörgåsbord klockan 12.
Därefter berättade ordförande Ingvar Johansson om sina 35 år i föreningen. Visade bilder och kåserade, vi fick bekanta oss med gamla vänner såsom Joja, Blomman och många fler.
Landsbygdsminister Eskil Erlandson talade om hästens betydelse i rehabilitering och handikappridning.
Därefter var det prisutdelning.
Extrastämma med anledning av stadgeändring att föreningens årsmöte skall hållas före mars månad samt representant i ASVH.

30-års jubileum

Söndagen den 23:e oktober 2005 var det 30 år sedan Nordvästra Skånes Hästvänner bildades, detta firades i samma lokal som föreningen en gång bildades i, på Margretetorp Gästgivaregård.

Alltsedan föreningen bildades har Ingvar Johansson, Tullstorp varit ordförande. Delar av den första styrelsen samt två rikskända hippologer Kurt Graaf och Gunnar Henriksson fick åka häst och vagn ifrån Hjärnarps kyrka vilken ligger intill premieringsplatsen som föreningen har använt under alla 30 år, till Margretetorps Gästgivaregård eskorterade utav två husarer till häst.
2005 visades 154 Varmblodsföl i NVSH därmed mest i hela Sverige.

Efter att de 70-talet gäster hade avnjutit ett fantastisk smörgåsbord så sammanfattade Kurt Graaf sitt bokverk ”Den svenska varmblodshästens historia under 200 år” samt signerade böcker. Han delade även ut ett nyinstiftat pris i sitt namn vilket ska gå till en uppfödare vilken värnar om tradition i hästaveln och detta pris gick till Olle Pålsson, Båstad.

Därefter hade medlemmarna samlat in pengar och uppvaktade ordföranden med en staty föreställande två hästar, samt en summa pengar. Sedan fortsatte den sedvanliga prisutdelningen och en av de priser som delades ut var Joja Lewenhaupts minnespris till den medlem som vårdar och sköter sina hästar väl, priset gick till Anna Ardö, Hjärnarp. Ytterligare ett pris var Gunnar Henrikssons hederspris vilket ska gå till den framgångsrikaste tävlingshäst född i Nordvästra Skåne, detta gick till Erik Magnusson för hingsten Nostradamus för andra året i rad, vilken tävlas framgångsrikt internationellt av Svante Johansson samt en rad priser till som inte nämns.